Located in rural western Sonoma County, the project replaced an aging garage and add an artist studio to a pre-1900’s farm house. The design used prefabricated Quonset hut roofs raised on a 6 foot high concrete wall. The buildings, each 20ft by 36ft, have end walls with 10x12 openings, a glass garage door and 3 folding patio doors opening out to the landscape. The garage or “car temple” as the owner calls it, exposes the ribs and the concrete on the interior. Imbedded in the exterior concrete wall is a stone relief from Borobudur, Indonesia.      The artist studio includes a wet bar and a bath with a sliding wood and metal barn door, reused from the client’s house. To maintain the light throughout the structure, there are translucent plastic panels above the concrete. The ash plywood panels on the ceiling, hide the insulation below the metal roof. The bench creating the exterior patio at the rear, was formed using the ribs of the roof.
The new street side fence and gate is cleverly constructed from alternately sized rebar rods and is cantilevered from I-beams embedded in the hillside. The translucent and open design characterizes the surrounding heritage oak trees and landscape while maintaining privacy. 
BLOOMFIELD GARAGE & STUDIO, SONOMA, CA
Located in rural western Sonoma County, the project replaced an aging garage and add an artist studio to a pre-1900’s farm house. The design used prefabricated Quonset hut roofs raised on a 6 foot high concrete wall. The buildings, each 20ft by 36ft, have end walls with 10x12 openings, a glass garage door and 3 folding patio doors opening out to the landscape. The garage or “car temple” as the owner calls it, exposes the ribs and the concrete on the interior. Imbedded in the exterior concrete wall is a stone relief from Borobudur, Indonesia.      The artist studio includes a wet bar and a bath with a sliding wood and metal barn door, reused from the client’s house. To maintain the light throughout the structure, there are translucent plastic panels above the concrete. The ash plywood panels on the ceiling, hide the insulation below the metal roof. The bench creating the exterior patio at the rear, was formed using the ribs of the roof.
Located in rural western Sonoma County, the project replaced an aging garage and add an artist studio to a pre-1900’s farm house. The design used prefabricated Quonset hut roofs raised on a 6 foot high concrete wall. The buildings, each 20ft by 36ft, have end walls with 10x12 openings, a glass garage door and 3 folding patio doors opening out to the landscape. The garage or “car temple” as the owner calls it, exposes the ribs and the concrete on the interior. Imbedded in the exterior concrete wall is a stone relief from Borobudur, Indonesia.      The artist studio includes a wet bar and a bath with a sliding wood and metal barn door, reused from the client’s house. To maintain the light throughout the structure, there are translucent plastic panels above the concrete. The ash plywood panels on the ceiling, hide the insulation below the metal roof. The bench creating the exterior patio at the rear, was formed using the ribs of the roof.
Located in rural western Sonoma County, the project replaced an aging garage and add an artist studio to a pre-1900’s farm house. The design used prefabricated Quonset hut roofs raised on a 6 foot high concrete wall. The buildings, each 20ft by 36ft, have end walls with 10x12 openings, a glass garage door and 3 folding patio doors opening out to the landscape. The garage or “car temple” as the owner calls it, exposes the ribs and the concrete on the interior. Imbedded in the exterior concrete wall is a stone relief from Borobudur, Indonesia.      The artist studio includes a wet bar and a bath with a sliding wood and metal barn door, reused from the client’s house. To maintain the light throughout the structure, there are translucent plastic panels above the concrete. The ash plywood panels on the ceiling, hide the insulation below the metal roof. The bench creating the exterior patio at the rear, was formed using the ribs of the roof.